Shea Sabunu

Shea Sabunu
Gösterim: 5563 Ürün Kodu: 220
Kazanacağınız Puan: 2
Stok Durumu: Stokta var
8,85TL KDV Hariç: 7,50TL Satın almak için gerekli puan: 15
Miktar: Sepete Ekle
0 yorum  0 yorum  •  Yorum Yap

Shea Yağı sadece Afrika’nın tropikal kuşağında bulunmaktadır. 15 yıldan sonra meyve vermeye başlayan ağacın meyvelerinden elde edilmektedir. Ağaçtan, yüksek miktarda hareketsiz yağ asitleri içeren, kaliteli meyve ürünü elde etmek ise 30 yıl kadar sürmektedir. Shea yağı, cilt ve vücut sağlığına çok iyi gelen ve tedavi edici, inanılmaz bir etkisi vardır. Zeytin yağ ile buluşan bu doğal ürünün nemlendirici, besleyici, koruyucu ve canlandırıcı özellikleri dermo-kozmetik araştırmalarla tespit edilmiş ve cilt uzmanları tarafından onaylanmıştır.

 

Doğal ürünlerin önemi anlaşıldıkça doğal sabun kullanımı da artmaktadır. Kaynatılarak yapılan geleneksel sabunda yağları kuvvetli baz olan kostik çözeltisi ile uzun süre kaynatıp üste çıkan yoğun kıvamlı kısmı sabun olarak kalıplara alınmaktadır. Kıvamını bilmek, piştiğini anlamak ustalık gerektiren bir iştir. Kalıplara alınan sabun kesilerek raflara dizilmekte ve uzun süre kurumaya bırakılmaktadır. Alternatif olarak soğuk teknik kullanılmaktadır. Sabunları elde ettiğimiz bu soğuk sabun tekniği, Amerika, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Avrupa ülkelerinde cilt bakımı için tercih edilmektedir. “Cold process soap” olarak bilinmektedir. İmalatındaki esas, yağları baz ile kaynatmadan sabunlaştırmaktır. Çünkü yağlar kaynatıldığı zaman özelliklerini kaybetmekte ve cilde faydası geri planda kalmaktadır. Bu sabunun hammaddesi zeytinyağıdır. Zeytinyağının içindeki gliserin hava ile cilt arasında tampon oluşturmakta ve cildin nem kaybını engellemekte ve havadaki nemi çekerek cildi yumuşak tutmaktadır. Ayrıca kaynatılmadığı zaman zeytinyağının içindeki gliserin ayrışmaz ve sabunun içinde kalmaktadır.

 

Kimyasal Katkı Maddesi, Hayvansal Yağ, Kimyasal Renklendirici – Boya İçermez.

Biz sertifikalı üreticilerimizi tanıyoruz ve ne ürettiklerini biliyoruz. Sabunlarımız sofralık zeytinyağı, soğuk sıkma sabit yağlar, distilasyon ile üretilen yağlar kullanılması neticesinde yüksek kalitede zeytinyağlı sabunlara dönüşmektedir. Soğuk teknik ile kaynatılmadan üretildiğinden sabun oluşurken açığa çıkan gliserini korumaktadır.

 

Kimyasal Katkı Maddesi, Hayvansal Yağ, Kimyasal Renklendirici – Boya İçermez.

El Yapımı Ekolojik Zeytinyağı Shea Sabunu - 100gr

Shea yağı Afrika kökenli Karite ağacının ceviz tipindeki meyvesinden elde edilmektedir. Nemlendirici özelliği yüksektir. Kozmetik dünyasında da sık kullanılan bir üründür. Shea yağı ciltte yağlı his bırakmaz ve kolay emilmektedir.

 

Shea sabunu normal ve kuru cilt tipleri için çok uygun bir sabundur. Cildinizi temizlerken nemlenmesine de yardımcı olmaktadır.

Bu ürün için daha önce yorum yapılmadı.

Yorum Yap

Adınız:


Yorumunuz: Not: HTML'ye dönüştürülmez!

Oylama: Kötü           İyi

Doğrulama kodunu giriniz: